StiriTech

Top 10 masini de lux (electrice) ce vor domina soselele din 2019

Pofta soferilor pentru super masini, hypercars sau masini de lux e nestavilita in continuare, chiar daca producatorii auto incep usor, usor sa faca tranzitia catre masinile electrice prietenoase cu mediul.

2019 se anunta a fi un nou an dominat de bolizii producatorilor consacracti precum Lamborghini, Ferrari, Porsche, McLaren, BMW, Audi, Jaguar, Bentley, dar si de producatori recent aparuti pe aceasta piata auto, precum Tesla si noul sau Roadster, care poate atinge 100 km/h in numai 1.9 secunde.

Top 10 masini de lux (electrice) ce vor domina soselele din 2019

1. Porsche Taycan

porsche taycan

Vom incepe Top 10 masini de lux cu modelul Porsche Taycan, unul dintre cele mai asteptate modele electrice cu patru usi pentru anul viitor. Prezentat inca din 2015 sub conceptul Porsche Mission E, acest autovehicul electric este echipat cu doua motoare electrice capabile sa genereze o performanta ce va varia intre 402 si pana la 603 bhp (cai putere). Masina va include un sistem de incarcare pe inductie care promite incarcare mult mai rapida decat ceea ce ofera Tesla in acest moment. Pe finalul acestui an, Porsche si BMW, au anuntat o noua statie de incarcare de 450kw in Germania, care ar fi de pana la de trei ori mai rapida ca cea produsa de Tesla.

La interior Porsche Taycan va fi dotat cu ecrane tactile, piele si piele intoarsa Alcantara si fibra de carbon pentru a scadea cat mai mult greutatea acestui bolid.

2. Audi E-Tron

etron audi

Audi E-Tron este unul din SUV-urile electrice mult-asteptate in 2019 si-un bun exemplu despre cat de mult pun accent producatorii de masini pe tranzitia catre vehiculele electrice. E-Tron e o combinatie de lux si tehnologie, o masina echipata cu cate un motor pe fata si spate, care produce 402 bhp. Noul SUV al producatorului german este echipat cu o baterie electrica de 95kW/h care asigura pana la 400 km parcursi la o singura incarcare, insa creste greutatea totala a masinii cu 700kg.

Audi E-Tron va beneficia de un nou sistem de suspensie adaptabil la drumul pe care sofam si de un nou sistem de camere (360 grade), inlocuind astfel oglinzile laterale cu camere.

Noul model de Audi va costa in jurul a 75.000 dolari.

3. Lamborghini Aventador SVJ

aventador svj

In 2019, producatorul italian va scoate la vanzare noul Lamborghini Aventador SVJ, sau cea mai rapida masina noua a lor. Noul model foarte aerodinamic din seria Aventador (construit in mare parte din fibra de carbon) dispune de 759 bhp. Conform specialistilor, masina e capabila sa scoata un timp de 6 minute si 45 secunde pe circuitul special construit la Nurnburgring pentru a testa masini de productie.

Lamborghini il va produce intr-o serie limitata de numai 900 de masini, iar doritorii vor trebui sa scoata din conturi aproape 518.000 dolari pentru achizitia noului bolid. Acest super vehicul va fi disponibil si intr-o editie si mai limitata (personalizare interioara) si mult mai scumpa (numai 63 de modele vor fi comercializate), insa pretul nu a fost dezvaluit.

4. Ferrari 488 Pista Spider

ferrari 488 Pista Spider

Cosntruita din fibra de carbo mai mult pentru pistele de concurs decat pentru a circula cu ea pe sosele, noul Ferrari 488 Pista Spider dispune de 710 bhp si poate atinge 200 km/h in numai 7.6 secunde.

Acest Ferrari pune la dispozitia clientului si un set special de genti din fibra de carbon (costa 28.000 dolari in plus la pretul total al masinii). Pe cat de sport este interiorul masinii, pe atat de luxuriant e, soferul si pasagerul din dreapta vor beneficia de piele intoarsa Alcantara. De asemenea, clientul va putea opta pentru scaune de curse si centura de siguranta in cruce (in patru puncte).

5. Aston Martin DBX

aston martin

Aston Martin incearca sa prinda o felie din piata de SUV-uri cu noul model DBX, piata dominata de alte branduri mult mai consacrate pe acest segment.

Aston Martin DBX nu va fi disponibil mai devreme de toamna anului viitor, insa masina va fi un bolid pe roti cu un motor optional: fie unul de 4 litri in V8 produs de Mercedes sau motorolul de 5.2 litri in V12 produs chiar de Aston Martin. Fiindca inca la stagiu de concept car, Aston Martin DBX ar putea iesi la vanzare sub denumirea Varekai, masina fiind capabila sa circule pe teren accidentat, si chiar in medii mai putin prietenoase omului (in desert, zapada).

6. McLaren Speedtail

Speedtail mclaren

Urmasul hypercar-ului McLaren F1 (care a spart recordul de viteza si a uimit cu scaunul pozitionat central) va avea o gramada de lucruri de dovedit pentru a convinge publicul de capabilitatile sale, insa McLaren Speedtail etichetat un Hyper-GT de catre producatorul britanic va fi un adevarat monstru pe roti anul viitor.

Echipat cu un motor hibrid capabil sa genereze pana la 1.050 bhp, McLaren Speedtail iteza (poate accelera de la 0 la 300 km in numai 12.9 secunde, in timp ce modelul F1 mai are nevoie de inca 10 secunde pentru a atinge aceasta viteza!

McLaren Speedtail va fi una dintre cele mai aerodinamice modele din toate timpurile, nu doar din 2019 si va beneficia de unul dintre cele mai futuriste design-uri. Cabina pilotului va fi plina de afisaje tactile si camere video ce vor inlocui traditionalele oglinzi laterale. Aceasta „racheta” va porni numai la apasarea butonului de pornire amplasat deasupra capului soferului, desi mai corect ar fi sa-i spunem pilot.

Aceasta super masina va fi construita in editie extrem de limitata, numai 106 modele vor fi construite de McLaren, si va avea un pret absurd. Masina va costa 2,25 milioane dolari.

7. Bentley Continental GT

bentley continental gt

Anuntata pe finalul lui 2018, Bentley Continental GT (decapotabil in numai 19 secunde) e succesorul modelului GT anterior al companiei, si e unul dintre cele mai laudate modele din aceasta serie, cu un interior mult mai confortabil cu accente de design luxuriant: un nou bord cu sistem multimedia, incalzitor pentru gat/ceafa soferului, iar

Motorul de 6 lite V12 asigura o viteza maxima de 330 km/h, si e numai cu o zecime de secunda mai lent decat varianta coupe, cu toate ca e un model mult mai greu. Acest model beneficiaza de noul sistem de suspensii.

Bentley Continental GT va avea un pret de aproximativ 215.000 dolari.

8. Tesla Roadster

roadster tesla

Cu toate ca Tesla a facut valuri cu masina Model 3, Tesla Roadster va fi cel care va atrage privirile anul viitor, nu numai datorita aspectului sau, ci si din punct de vedere al performantei masinii.

Tesla Roadster e capabila sa atinga 100 km in numai 1.9 secunde, si-o viteza maxima de 400 km/h, conform producatorului. Mult peste toate modelele actuale de linie, nu mai luam in calcul modelele electrice. Masina ar trebui sa parcurga pana la 1.000 km dupa fiecare incarcare a bateriei, in teorie, insemnand ca va fi una dintre cele mai econome si mai prietenoase cu mediul autovehicule de anul viitor. In plus, dispune de un display imens pentru acces la internet si aplicatii multimedia, gps etc.

Insa pretul masinii este unul pe masura, Tesla Roadster va costa nu mai putin de 200.000 dolari (clientul trebuind sa depuna un avans de 50.000).

9. Jaguar I-Pace

jagua ipace

O alta masina electrica pe care o vom intalni de anul viitor pe soselele din Europa si nu numai, este modelul luxuriant Jaguar I-Pace, care asigura un parcurs de pana la aproape 500 km la o singura incarcare a bateriei. La fel ca orice model nou si Jaguar I-Pace este dotat cu o serie de panouri tactile intr-un interior ca de limuzina. Si, daca coroboram toate capabilitatile si confortul de care dispune aceasta masina electrica cu pretul mult mai accesibil comparativ cu alte modele similare (desi nu va fi un pret la indemana oricui), atunci putem spune ca masina isi merita toti banii – 80.000 dolari.

10. BMW i8 Roadster

BMW i8 Roadster

Un alt roadster, de aceasta data de la BMW (vazut de cateva ori in productii de film de la Hollywood), va fi disponibil din 2019.

Dezvaluit inca din 2012, BMW i8 Roadster abia de luna trecuta a putut fi condus si testat de catre specialisti si jurnalisti. Pe langa caracteristicile si functii pe care le va mosteni de la modelul i8 Coupe, i8 Roadster ne ofera un acoperis retractabil (in 15 secunde la o viteza de 50km/h).

Acest model are numai doua locuri disponibile si cantareste cu pana la 60kg in plus fata de modelul Coupe, iar pretul acestui roadster ajunge la 150.000 dolari.

Aici se incheie topul nostru cu 10 dintre cele mai de lux masini din 2019, autovehicule pe care ne asteptam sa le vedem, poate si pe drumurile din Romania. Asta pentru ca sunt destui colectionari pasionati de bolizi de lux cu foarte multi cai putere.

Un comentariu

  1. Si oo sa existe doar 1000 de masini pe pamant ca doar atati o sa si le poata permite la ce masini ati prezentat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!